Benci Kedvence

Csokikrémmel töltött kosárkák

hozzávalók / 6 adag

A tésztához:
- 35 dkg finomliszt
- 12 dkg porcukor
- 20 dkg vaj (szobahőmérsékletű vagy margarin)
- 1 db tojás
- 1 db tojássárgája
- 1 csipet só

A krémhez:
- 2 db tojás
- 2.5 evőkanál finomliszt
- 3 ek cukrozatlan kakaópor
- 1 dl tej
- 15 dkg cukor
- 15 dkg vaj

Elkészítés:
- A tésztához összegyúrjuk a hozzávalókat, majd 2,5-3 mm vastagságúra nyújtjuk.
- Szaggatóval vagy pohárral akkora köröket szaggatunk, hogy a formába behelyezve a tészta egy kicsit magasabb legyen, mint a kosár.
Sütéskor lejjebb fog csúszni.
A kinyújtott tészta vastagságát attól tegyük függővé, hogy milyen mély a formánk, mert túl alacsony kosár esetén nem lesz hely a krémnek.
- A formákat tepsire tesszük, és 190 °C-ra előmelegített sütőben kb. 12 perc alatt aranyszínűre sütjük a kosarakat.
- A krémhez csomómentesre keverjük a tojásokat, kakaót, cukrot, lisztet és a tejet, majd folytonos kevergetéssel lassú tűzön sűrűre főzzük.
- Ha langyosra hűlt, belekeverjük a puha vajat. Nem kell habosítani!
- A krémmel megtöltjük a kosárkákat, és szórócukorral, színes drazséval díszítjük.

- sütési hőfok: 190°C
- sütési mód: alul-felül sütés

VISSZA A Konyhába! :)