Odin Kedvence

Tejfölben sült sajtos karaj

hozzávalók / 4 adag

- 600 g sertés rövidkaraj
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 100 g sajt (reszelt)
- 200 ml tejföl
- 3 ek főzőtejszín
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
- 1 ek napraforgó olaj
- 1 ek vaj (a sütőtál kikenéséhez)

Elkészítés :

- A húst ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, és sóval, borssal fűszerezzük.
- A hússzeleteket a forró olajban átsütjük, majd egy vajjal kikent tűzálló tálba rakjuk.
- A hagymát vékony szeletekre vágjuk, a visszamaradt pecsenyezsírban 5 perc alatt megpároljuk, sóval, borssal fűszerezzük, majd elosztjuk a hússzeletekre.
- Rászórjuk a sajtot, majd a tetejére öntjük a tejszínnel elkavart és sóval, borssal ízesített tejfölt.
- 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 40 percig sütjük.

- sütési hőfok: 180°C
- sütési mód: alul-felül sütés

Jó étvágyat kívánunk!

VISSZA A Konyhába! :)