hozzávalók / 4 adag
A bundához:
- 6 evőkanál finomliszt
- 3 csapott ek étkezési keményítő
- 1 ek napraforgó olaj
- 1 db tojás
- 1 db csirkemell filé
- 1 csipet só
- 2 evőkanál víz (pici)
- 1.5 kk sütőpor
A mázhoz:
- 100 g ketchup
2 teáskanál méz (ízlés szerint)
- 3 ek szezámmag
A sütéshez:
- 3 dl napraforgó olaj
Elkészítés:
- A húst felkockázzuk.
- Egy tálba beletesszük a hozzávalókat (liszt, keményítő, só, tojás, olaj, sütőpor, víz)
és sűrű masszát készítünk. Beleforgatjuk a husit.
- Elkészítjük a mázat.
- A húst bő, forró olajban aranybarnára sütjük.
- Ahogy kivesszük az elkészült húst, rögtön beletesszük a mázba, majd tálra tesszük