"Tanuld meg a játékszabályokat aztán már csak játszanod kell - persze mindenkinél jobban" avagy a Társasjátékok ünnepe 2019.

Erre programra 2019. november 23.-tól 24.-ig került sor a budapesti Lurdy ház konferenciatermében.

Mivel nem egyedül érkeztem, több szemszögből is tudok írni az élményről.
És utalva a tavalyi irományomra, sikeresen megint programnyitás előtt érkeztünk, de meglepetésemre már beengedtek mindenkit lehetőségekhez mérten.(értsd : sor már volt)

Örömmel konstatáltam hogy voltak ismerős arcok és persze megint korosztálytól független volt a felhozatal.
A bejutás és az érdeklődök mennyisége persze a tavalyi mércével volt egy szinten és a kedves hostessek osztották a belépés után a tombolákat a nyereményjátékhoz.

A berendezés hasonlóan az előző évekhez a helyet maximálisan asztallal kitöltött volt, ám a létszámra való tekintettel most egy újabb termet is nyitottak ahol újabb asztalokon lehetett társasjátékokat tesztelni.
És persze fejlesztői termet is sokan látogatták melyben sok még "Under construction" jellegű játékot lehetett tesztelni.

Mindkét napon jelen voltunk, de még így is kevesebb mint 10 játékra volt alkalmunk. Mondjuk az új játékoknál ez annak volt köszönhető hogy ismeretlen szabályok voltak előttünk. :P
De le a kalappal az idei játékmesterek előtt is akik mindenkinek segítettek a 2 nap során.

A tesztelt játékokból általam ajánlottak:

-Ticket to ride
-Korokon át
-Century - Új világ
-Klask
-Beyond Baker Street: Sherlock Holmes árnyékában
-Parlamentary

Ezúton is köszönjük Bera Nándornak hogy bemutatta játékát és kedvet adott nekünk a megvásárláshoz és a játék dedikálását is köszönjük. :)

Nyilván a vásár rész megint hatalmas mennyiségű játékot hozott magával melynek mi is áldozatai lettünk így a fanoknak egy bónusz egy játék ajánlásom :

Star Wars - Lázadás
(u.i.: kiteszteltük és jóóóó)

Azért persze egy apró negatívum éppen a pozitívumból következik:
Sajnos vagy sem de a program kezdi kinőni a Lurdy ház termeit mely eredménye pár kicsit zsúfoltabb helyiség.
Lehetséges hogy vagy minden termet meg kellene nyitni ennek érdekében vagy egy másik helyet is górcső alá venni, de ez már a szervezők dolga.

Nagyjából nyitástól zárásig voltunk és azt hiszem kellemes és maradandó élmény volt nekünk.

Jövőre ugyanott gyerekek